Grote politiecontrole bij Belgische grens

Print
Grote politiecontrole bij Belgische grens

Afbeelding: Politie

De politie houdt donderdagavond samen met Belgische collega's, de belastingdienst, de Marechaussee en de douane grote controleacties bij de Belgische grens bij Eijsden.

Op parkeerplaats Patiel langs de A2 worden alle voertuigen die uit België het land binnenkomen tegengehouden en gecontroleerd. In tegengestelde richting wordt al het verkeer dat richting België gaat op parkeerplaats Knuvelkes opgevangen. Ook in het plaatsje Withuis is bij de grensovergang een controle.

Drugs
In totaal zijn 140 mensen van de samenwerkende organisaties op de been, laat een woordvoerder weten. Ze controleren vooral op verkeerszaken zoals verlopen apk-keuringen, maar auto's worden ook doorzocht op bijvoorbeeld drugs of wapens als daar aanleiding voor is. Daarnaast worden automobilisten gecontroleerd op openstaande boetes, die meteen ter plekke afgerekend kunnen worden.

Oponthoud
De politie verwacht niet dat de controle veel oponthoud zal veroorzaken. "De controles gaan hier heel snel omdat we met veel man zijn. Als er niets aan de hand blijkt te zijn kunnen automobilsten zo weer doorrijden," aldus de woordvoerder.

De acties gingen om 18.30 uur van start en duren nog tot middernacht. De resultaten wordne vrijdag in de loop van de ochtend bekendgemaakt.

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen