Parfumzaak moet mede door ramkraak deuren sluiten

Print

Afbeelding: Rob Oostwegel

Een ramkraak in januari dit jaar is mede de oorzaak dat Roy Meertens, uitbater van parfumeriezaak Pour Vous, in Beek al na twee jaar de deuren moet sluiten.

Doordat toen zijn voorgevel zwaar beschadigd werd, moest de winkel een maand dicht blijven, wat volgens Meertens de nodige klandizie kostte.

Weinig aanloop
De aanloop bleek toch al niet over te houden in het centrum van Beek, volgens de winkelier ook omdat klanten de parkeermogelijkheden onvoldoende vinden.

Vrije val
Meertens nam in 2000 in Stein de drogisterij annex parfumerie over. De toen nog florerende zaak kwam naar hij zegt in een vrije val terecht door de grote brand in het winkelcentrum en de zwaar tegenvallende omzetten in het tijdelijk winkelcentrum, dat veel langer nodig was dan gepland. Na vijf jaar toog Meertens met een fikse schuld als franchisenemer naar Beek, om zijn nering aan te laten sluiten op het hogere winkelsegment in het centrum. Ook de toenemende handel via internet noemt hij als negatieve factor voor zijn winkel, die vrijdagmiddag om vijf uur definitief dichtgaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →