Voedselbank overladen met Smurfen en Emoji's na Facebook-oproep

Print
Voedselbank overladen met Smurfen en Emoji's na Facebook-oproep

Afbeelding: iStock

De voedselbank in Venlo heeft van een plaatselijke supermarkt dozen vol speeltjes gekregen die normaal cadeau worden gedaan bij de boodschappen. Dat gebeurde na een veelgedeelde oproep van een Venlose die het zielig vond dat kinderen van minder bedeelde gezinnen de poppetjes mislopen.

De noodkreet van Marjo de Kunder uit Venlo werd meer dan twaalf duizend keer gedeeld op Facebook. Ze riep supermarkten op om de speeltjes en voetbalplaatjes die hun klasgenootjes op het schoolplein ruilen ook te doneren, zodat armere kinderen niet buitengesloten worden.

Een plaatselijke supermarkt gaf gehoor aan de oproep en bracht donderdag dozen vol met de speeltjes, meldt Omroep Venlo. En ook anderen geven gehoor aan de oproep, en niet alleen in Venlo. Ook voedselbanken buiten de provincie hebben donaties gekregen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →