Hondje Puk volgens baasje vergiftigd met stukjes vis

Print
Hondje Puk volgens baasje vergiftigd met stukjes vis

Afbeelding: Facebook

Is het kleine Kerkraadse boomertje Puk vergiftigd? Voor zijn baasje Andres Lautenbach staat dat als een paal boven water.

Sterker, hij raadt via een emotionele oproep op Facebook andere hondenbezitters aan hun dier aangelijnd te houden in de Angelastraat. Want daar zou het mis zijn gegaan. Lautenbach: "Mijn vrouw Wilma liet Puk vanmorgen om kwart voor acht uit bij ons in de straat. Pak ’m beet zes huizen verder dook ze de bosjes in. ­Wilma riep: ‘Terug!’ Toen stond de hond al te schuimbekken en over te geven. Weer binnen gekomen, zakte ze door haar poten. Voor de dierenarts kon kijken, was ze gestorven.”Vis
Lautenbach ging op onderzoek uit in de bosjes waar Puk was geweest. Hij vond een bakje met stukjes vis. "Oude en verse stukjes. Mijn conclusie: gif. Al weet ik niet of het was bedoeld voor honden. De politie is op de hoogte.”

Politie
Bij de afdeling voorlichting van de politie was het voorval donderdagmiddag nog niet bekend: "Maar dat zegt niets. Meestal pakt de wijkagent zoiets op.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →