Eis: de cel in na klap met ploertendoder

Print
Eis: de cel in na klap met ploertendoder

Afbeelding: Wikipedia

Het Openbaar Ministerie eist drie jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk, tegen een man die in mei van dit jaar een andere man uit Heythuysen sloeg met een ploertendoder.

Volgens justitie maakte de 27-jarige Kevin R. zich schuldig aan poging tot doodslag. R. zelf gaf toe dat hij klappen had uitgedeeld, ook met een ploertendoder, maar dat hij het slachtoffer niet op zijn hoofd had geraakt.

Woordenwisseling
De aanleiding voor de vechtpartij lag in een woordenwisseling die het latere slachtoffer had gehad met de vriendin van R. De man had de vrouw aangesproken op hoe zij met haar honden omging. Toen R. dit ter ore kwam ging hij met de honden naar het huisadres van de man om verhaal te halen.

Handgemeen
Nadat R. een woordenwisseling had gehad met de vriendin van de man, kwam vervolgens het latere slachtoffer aan de deur. Die wilde dat R. weg zou gaan. Er ontstond uiteindelijk een handgemeen waarbij R. klappen uit begon te delen. Naar eigen zeggen omdat hij zich bedreigd voelde. Uiteindelijk sloeg hij ook met een ploertendoder, al ontkende R. dat hij degene was die het slagwapen had meegenomen.

Strafblad
Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar celstraf waarvan één voorwaardelijk. Daarbij merkte de officier van justitie ook op dat de verdachte al een flink aantal geweldsdelicten op zijn strafblad heeft staan. De advocaat van R. vroeg om  een onvoorwaardelijke celstraf gelijk aan het voorarrest van vier maanden. R. zelf had spijt dat het zover was gekomen en gaf aan in therapie te willen om zijn agressie te beteugelen. Uitspraak over twee weken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →