Eis: de cel in na klap met ploertendoder

Print
Eis: de cel in na klap met ploertendoder

Afbeelding: Wikipedia

Het Openbaar Ministerie eist drie jaar celstraf, waarvan één voorwaardelijk, tegen een man die in mei van dit jaar een andere man uit Heythuysen sloeg met een ploertendoder.

Volgens justitie maakte de 27-jarige Kevin R. zich schuldig aan poging tot doodslag. R. zelf gaf toe dat hij klappen had uitgedeeld, ook met een ploertendoder, maar dat hij het slachtoffer niet op zijn hoofd had geraakt.

Woordenwisseling
De aanleiding voor de vechtpartij lag in een woordenwisseling die het latere slachtoffer had gehad met de vriendin van R. De man had de vrouw aangesproken op hoe zij met haar honden omging. Toen R. dit ter ore kwam ging hij met de honden naar het huisadres van de man om verhaal te halen.

Handgemeen
Nadat R. een woordenwisseling had gehad met de vriendin van de man, kwam vervolgens het latere slachtoffer aan de deur. Die wilde dat R. weg zou gaan. Er ontstond uiteindelijk een handgemeen waarbij R. klappen uit begon te delen. Naar eigen zeggen omdat hij zich bedreigd voelde. Uiteindelijk sloeg hij ook met een ploertendoder, al ontkende R. dat hij degene was die het slagwapen had meegenomen.

Strafblad
Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar celstraf waarvan één voorwaardelijk. Daarbij merkte de officier van justitie ook op dat de verdachte al een flink aantal geweldsdelicten op zijn strafblad heeft staan. De advocaat van R. vroeg om  een onvoorwaardelijke celstraf gelijk aan het voorarrest van vier maanden. R. zelf had spijt dat het zover was gekomen en gaf aan in therapie te willen om zijn agressie te beteugelen. Uitspraak over twee weken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen