Weinig verzet tegen herindeling in Schimmert

Print
Weinig verzet tegen herindeling in Schimmert

Afbeelding: Istock

Van verzet tegen de vorming van Beekdaelen was weinig te merken bij de dorpsbijeenkomst over de herindeling in Schimmert, donderdagavond.

De 45 aanwezige bewoners keken vooral vooruit naar de nieuwe gemeente die ontstaat door de fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken. Daar is wel wat te verbeteren, vinden ze. Zoals een gemeente die beter luistert, onderhoud van groen en wegen, behoud van voorzieningen en steun voor verenigingen.

Geen jongeren
Een groep ontbrak; voor jongeren wordt een aparte klankbordgroep ingericht.  Maar ook de actiegroep tegen de herindeling liet zich niet horen. Frans Crombag van de actiegroep vindt niet dat hij moet meepraten over de nieuwe gemeente. Hij richt zijn pijlen op de Tweede Kamer, maar als die de herindeling doorzet legt Crombag zich daarbij neer. Hij wil dan wel kijken wat er te bereiken is voor Schimmert, bijvoorbeeld via een dorpsraad. Ook dat is een wens van bewoners; een bewonersraad die ook echt wat te zeggen krijgt.

Actiegroep
Overigens is de actiegroep niet zozeer tegen de fusie, als wel tegen de manier waarop die is verlopen. De groep zou liever zien dat Schimmert en Hulsberg zich aansluiten bij Valkenburg of de regio Heuvelland. Die optie bleek onbespreekbaar.

Handtekeningen
Groepen in Hulsberg en Schimmert haalden 1200 handtekeningen op tegen de herindeling.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →