Kopzorgen voor Molenaar over defensie Roda JC

Print
Kopzorgen voor Molenaar over defensie Roda JC

Roda JC coach Robert Molenaar Foto: ANP

Met kopzorgen over de fysieke staat van zijn verdediging bereidt Roda-trainer Robert Molenaar zich voor op wéér een cruciale wedstrijd, zondag in Rotterdam tegen Sparta (aanvang 16.45 uur).

Aanvoerder Ard van Peppen liet begin deze week een verstandskies trekken en heeft last van de naweeën daarvan. Hij kon een aantal dagen niet trainen. Frederic Ananou en Ashton Götz waren enkele dagen geveld door ziekte en misten ook enkele trainingssessies.

Vraagtekens
Achter de inzetbaarheid van dit trio staan vraagtekens. Jannes Vansteenkiste, Daryl Werker en Chris Kum komen in aanmerking als eventuele vervangers. Ognjen Gnjatic is op de weg terug na zijn blessure, maar is nog niet inzetbaar.

Grote druk
De Kerkradenaren, die in zes wedstrijden nog geen punt hebben gepakt, reizen onder grote druk naar het Kasteel. Molenaar heeft ‘volledig begrip’ voor de woede en frustraties van de Roda-fans. Maar hij verzekert dat niemand van zijn spelers last heeft van een gebrek aan werklust of toewijding.

Verwachtingen
"Als ik zoiets hoor, snijdt me dat door hart en ziel. 99,9 procent van de voetballers is gemotiveerd, of je nu bij de profs of amateurs speelt. Ik heb soms het idee dat mijn spelers er te véél voor willen gaan, om aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Als het dan niet lukt, zoals thuis tegen Willem II, geeft dat een enorm gevoel van teleurstelling."