Nog een verdachte drugszaak Neer in de cel

Print
 Nog een verdachte drugszaak Neer in de cel

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Torsten van der K. (39) uit Roermond blijft op last van de rechter in de cel totdat hij over zestig dagen voor de rechtbank moet verschijnen. Hij is een van verdachten die de politie op maandag 14 augustus bij een inval aan Kinkhoven in Neer oppakte.

Daarbij werden 30.000 xtc-pillen en tientallen kilo's MDMA aangetroffen.

Zijn medeverdachten Theo S. (43) uit Swalmen en de 21-jarige Kader S. uit de Duitse stad Stuttgart zijn sinds donderdag op vrije voeten.

Satudarah
De Roermondenaar die in de cel moet blijven, zou banden hebben met motorclub Satudarah. Zijn advocate Gitte Stevens wil niet daar niet op reageren. 

De opsporingsautoriteiten hebben na de inval de 36-jarige bewoner van het pand kunnen opsporen. Hij zou op 14 augustus op vakantie zijn gegaan naar Oostenrijk. Hij had zijn buurman verteld dat hij er twee weken tussenuit was. Toen die in de gaten kreeg dat er mensen in de woning waren, heeft hij de politie gebeld.

Buurtonderzoek
De politie is onmiddellijk een uitgebreid buurtonderzoek gestart, waarbij ook geïnformeerd is naar de banden tussen de eigenaar van het pand en een buurtgenoot waarbij eerder een hennepplantage werd opgerold. 

Volgens advocaat Paul Acda van de man uit Neer heeft zijn cliënt, nadat hij terug was uit Oostenrijk, twee dagen vast gezeten voor verhoor. HIj ontkent iets met drugszaken te maken hebben, maar blijft wel verdachte in deze zaak. 
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje