Zelfmoordspookrijder Schimmert; een goed mens, maar depressief

Foto ter illustratie.© iStock

Een goed mens en toch was hij bereid om anderen mee te nemen in de dood. In de tweede zitting in het moordproces tegen de spookrijder uit Schimmert met twee levens op zijn geweten werd getracht zijn karakter en psyche bloot te leggen.

Wiel Beijer

Een lief en goed mens, een keiharde werker, een vakman, vriendelijk, behulpzaam, nauwgezet, een perfectionist, maar ook depressief en mogelijk in staat om zelfmoord te willen plegen. Daarvoor slikte hij antidepressiva.

KarakterKort samengevat de schets van het karakter en de geest van de 48-jarige Charles T. uit Schimmert zoals die naar voren kwam tijdens de tweede dag van het moordproces bij de arrondissementsrechtbank in Aken (er volgen nog drie zittingen). In een marathonzitting van zeven uur werd een reeks Nederlandse en Duitse getuigen gehoord.

AfscheidsbriefT. veroorzaakte op 20 januari van dit jaar om 11.30 uur als spookrijder op de autoweg A4 bij Düren een frontale aanrijding waarbij een 76-jarige Duitse automobilist om het leven kwam. Zijn echtgenote, die naast hem zat, overleed later in het ziekenhuis. De Schimmerter raakte zelf zwaargewond. In zijn auto vond de politie een afscheidsbrief. Daarom gaat het openbaar ministerie in Aken ervan uit dat T. de aanrijding met opzet veroorzaakte en daarom wordt hem dubbele moord ten laste gelegd. Drie kinderen van de twee slachtoffers zaten tijdens de zitting recht tegenover de verdachte, die in de vorige zitting verklaarde helemaal geen herinnering meer te hebben aan de aanrijding.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal