Hoe arts Daelzicht drie jaar lang iedereen voor de gek hield

Het hoofdkantoor van Daelzicht in Heel.© De Limburger/Jeroen Kuit

De ontslagen arts bij zorginstelling Daelzicht hield drie jaar lang iedereen voor de gek door te verzwijgen dat ze niet beschikte over het vereiste diploma. Erasmus Medisch Centrum, waar zij een opleiding tot specialist volgde, voelt zich ook zwaar misleid.

Bram van der Heijden en Rik van Hulst

Bij het Erasmus Medisch Centrum zeggen ze de student bij aanvang van de opleiding wel te hebben gevraagd naar haar papieren. "Toen ze deze niet kon overleggen, is ze op de een of andere manier toch begonnen aan de opleiding", aldus Drexhage. "Bij herhaaldelijke verzoeken om de papieren te laten zien, kwam ze telkens met smoesjes aanzetten.

Lees ook: Arts zorginstelling Daelzicht ontslagen na fraude met diploma's

Nadat ze de studie had afgerond, zijn we zelf gaan bellen met de instantie die het BIG-register beheert. Toen kwam aan het licht dat ze helemaal niet over de juiste documenten beschikte." Toch rondde de vrouw haar studie, die ze vanaf 2014 combineerde met haar werk als basisarts bij Daelzicht, eind januari succesvol af. Pas daarna ging het balletje rollen.

In juni lichtte de Erasmus universiteit Daelzicht in over het ontbreken van de vereiste documenten. "Haar begeleider heeft haar toen naar huis gestuurd om de boel in orde te maken", vertelt Daelzicht-bestuurder Peter Muijen. Daarop stuurde de vrouw haar diploma van de Universiteit Maastricht en haar BIG-nummer naar Daelzicht en het Erasmus Medisch Centrum. Later bleken beide documenten vals. Afgelopen maandag bekende ze dat zelf ook.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal