MVV hard onderuit bij NEC

Print
MVV hard onderuit bij NEC

Foto: De Limburger/Peter Schols

MVV heeft voor het eerst dit seizoen verloren. In Nijmegen was NEC met 4-1 te sterk.

MVV werd in de eerste helft grotendeels weggespeeld door de thuisploeg. NEC creëerde kans na kans, maar vaak stond er een MVV-speler in de weg, of werd de mogelijkheid in (zeer) kansrijke positie verprutst.

Na de 1-0 van Wojchiech Golla bleef NEC de betere ploeg. Oud-MVV’er Sven Braken kopte nog op de lat en Arnaut Groeneveld schoof een bal vlak langs het doel.

Kansen
De Maastrichtenaren waren echter niet helemaal kansloos. Via Dogan Golpek kwam het team van Ron Elsen nog een keer in kansrijke positie. De gelijkmaker viel niet in de eerste helft.

In de tweede helft wist MVV wel terug te slaan. Shermaine Martina kwam goed dreigend op met de bal. Golpek kreeg de bal vervolgens op de rand van de zestien in zijn voeten en maakte een actie. Zijn schot ging via Golla het doel in.

Voorsprong
De wedstrijd golfde daarna op en neer. MVV kreeg zelfs twee grote mogelijkheden op de voorsprong. Maar uit een snelle uitbraak scoorde Mohammed Rayhi de 2-1.

MVV probeerde daarna wel, maar liep steeds op tegen de NEC-verdediging. Toen Ferdi Kadioglu tien minuten voor tijd de 3-1 maakte, was de wedstrijd gespeeld. NEC was echter nog niet klaar. Arnaut Groeneveld scoorde in de laatste officiële minuut van de speeltijd de 4-1.