Ernest Oele nieuwe fractievoorzitter VVD in Roermond

Ernest Oele© VVD

Ernest Oele, het enige raadslid van de driekoppige VVD-fractie in Roermond die nog een plek op de kieslijst wil voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Redactie

Hij is de opvolger van Bart Lickfeld die vrijdag op is gestapt omdat hij het niet eens is met de huidige koers van het partijbestuur. Lickfeld heeft eveneens zijn partijlidmaatschap opgezegd.Stap te verVolgens de gewezen fractievoorzitter stuurt de VVD bewust aan op een coalitie met de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van Jos van Rey na de verkiezingen in maart volgend jaar. Lickfeld wil weliswaar de deur voor iedereen openhouden, maar vindt bewust koersen op samenwerking met de LVR een stap te ver.

Lees ook: Jos van Rey opnieuw splijtzwam in VVD, fractievoorzitter stapt op

TransparantHij kan evenmin leven met de weinig transparante wijze waarop VVD-bestuur en kiescommissie in deze opereren. Ook raadslid Michiel Huurdeman komt om die reden niet meer terug, maar blijft wel zitten tot de verkiezingen. Sabine Koopman, huidig commissielid, neemt de vacante plek in de raad in.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal