VVV wint en nestelt zich in subtop eredivisie

© ANP Pro Shots

VVV maakt een ongekend goede seizoensstart door. De Venlonaren wonnen met 2-0 bij Excelsior. Leemans en Seuntjens scoorden.

Hans Straus

Op de zege was niets af te dingen. VVV kwam geen moment in de problemen en heeft nu twaalf punten uit zeven duels. Het is voor het eerst in 21 voetbaljaargangen dat VVV in de eredivisie vier uitduels ongeslagen is gebleven.

VoortvarendExcelsior begon voortvarend aan de eerste helft en wist in de openingsminuut een corner te forceren. Die vervolgens naast werd gekopt. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de Kralingers, die er niet meer aan te pas kwamen in het eerste bedrijf. VVV controleerde het duel en had na twintig minuten de eerste serieuze kansen.PrecisieTorino Hunte mocht twee kee4 aanleggen, maar miste precisie. De Venlonaren lieten zich daardoor niet ontmoedigen. De druk werd zelfs nog opgevoerd; met als resultaat dat de defensie van Excelsior wel de fout in moest gaan. Dat gebeurde in de 32ste minuut. Clint Leemans profiteerde optimaal. Hij produceerde van buiten de zestien meter een fraaie lob met zijn gouden linkervoet.

ControleIn de tweede helft bleef VVV de controle houden. Het duurde tot in de 73ste minuut tot Excelsior een eerste kansje kreeg. Mike van Duinen kopte ver naast bij een spaarzame Kralingse corner. Drie minuten eerder had Ralf Seuntjens wel simpel binnen geknikt na een vrije trap van -wie anders dan- Clint Leemans.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal