Verstappen: 'Dit komt op het juiste moment'

Print
Verstappen: 'Dit komt op het juiste moment'

Champagne voor Max na de zege in Maleisië. Afbeelding: EPA/Manan Vatsyayana

Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Maleisië als legende Michael Schumacher in zijn beste jaren.

De Limburger kon amper geloven dat zijn Red Bull zo snel en onkreukbaar de race doorstond. "De auto voelde vanaf het begin goed. Ik ben er vol voor gegaan", zei hij in het podiuminterview na de race op het circuit van Sepang.

Geduld
De twintigjarige kende veel tegenslag dit seizoen en noteerde al zeven uitvalbeurten. Het geduld van de overambitieuze Limburger werd danig op de proef gesteld. "Na zo'n moeizaam seizoen komt deze overwinning precies op het juiste moment. Dit is heel positief", zei hij, gedrenkt in champagne.

Beslissend
Zijn geslaagde inhaalactie bij Lewis Hamilton (Mercedes) vroeg in de race bleek beslissend. "Hij rijdt voor het kampioenschap en heeft meer te verliezen dan ik. Daarom heb ik hem snel aangevallen. Toen ik er voorbij was bleek de auto ongelooflijk snel. Ik heb echt op snelheid gewonnen."

Feestvieren
Van feestvieren in Maleisië zal het niet komen, vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. "We reizen meteen door naar Japan voor de volgende race over een week. We gaan het vliegtuig afbreken denk ik."