Twee mensen doodgestoken op station Frankrijk, dader omgebracht

Print

Franse politieagenten en militairen op de trappen bij station St. Charles na de vermoedelijke terreurdaad van een moslim met een mes die instak op 'ongelovigen'. Afbeelding: AFP

Militairen hebben vanmiddag bij het hoofdstation in Marseille een man doodgeschoten die mensen aanviel met een mes. Twee vrouwen kwamen om het leven. Bronnen rond het onderzoek zeggen uit te gaan van een daad van terrorisme.

Het incident vond plaats omstreeks 13.45 uur op het voorplein bij station St. Charles, het hoofdstation de Zuid-Franse stad. ,,Twee mensen zijn overleden als gevolg van messteken", zo verklaarde hoofd van de politie in de regio Rhone-Alpes Olivier-Pierre de Mazières tegenover persbureau AFP. Volgens ooggetuigen riep de aanvaller 'Allah is groot' toen hij op voorbijgangers instak. 

'Twee vrouwen'
De slachtoffers zijn volgens de autoriteiten twee vrouwen. Eentje zou de keel zijn overgesneden, de andere in de borst zijn gestoken. Militairen die het station bewaken in het kader van Operatie Sentinel, het anti-terreur programma sinds de islamitische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in 2015, openden meteen het vuur op de aanvaller. 

Onder controle
De politie riep inwoners en bezoekers via Twitter op om het gebied rond het station te mijden vanwege een veiligheidsoperatie maar liet omstreeks 15 uur weten dat de situatie onder controle is. 'Dader uitgeschakeld en gedood'. Het treinverkeer ondervindt volgens haar hinder door het incident. 

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb maakte via Twitter bekend dat hij 'onmiddellijk' afreist naar Marseille.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →