Wereldpaviljoen Steyl wil gaan uitbreiden

Print
Wereldpaviljoen Steyl wil gaan uitbreiden

Afbeelding: Kleon3CC BY

Het Wereldpaviljoen in Steyl heeft uitbreidingsplannen. De stichting wil de theaterruimte ombouwen tot een interactieve themakamer over een dorp in het Afrikaanse Ghana.

Anders dan in de eerste themaruimte over het land Nicaragua wordt er in de nieuwe ruimte veel gebruikgemaakt van video en virtual reality. "We bouwen een bus in de muur waarin je letterlijk ervaart dat je naar een Ghanees dorp rijdt. Als je vervolgens uitstapt krijg je een virtual realitybril op en loop je afhankelijk van welk verhaal we vertellen door het dorp, sta in een klaslokaal of op een Afrikaanse akker", vertelt Rene Poels, voorzitter van de stichting Wereldpaviljoen.

Poels verwacht dat de bouw volgend jaar van start kan gaan. Eerst moet de stichting nog voldoende geld via subsidies en fondsen bijeen zien te sprokkelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →