Enorme ontlading Roda na eerste punten van het seizoen

Print

Tsiy Ndenge kopt de 0-1 binnen. Afbeelding: ANP

Na zes nederlagen op rij is Roda JC eindelijk van de hatelijke nul af. De Kerkradenaren wonnen zondag bij Sparta met 1-2. De winst zorgde voor enorme ontlading bij trainer, spelers en meegereisde fans, na een heftige week vol emoties.

Roda speelde met een bijna compleet vernieuwde defensie, door blessures en ziektes van basisspelers. Zo kregen Dijkhuizen, Kum en Vansteenkiste hun kans. De Kerkradenaren overleefden op het Kasteel het openingsoffensief van de thuisploeg, mede door enkele uitstekende reflexen van doelman Jurjus. Roda was nauwelijks dreigend, maar na een half uur veranderde dat op slag. Binnen een paar minuten sloegen de gasten tweemaal hard toe. Eerst verzilverde Ndenge een corner van Auassar met het hoofd (0-1), vervolgens bekroonde Schahin een knappe actie met zijn eerste seizoenstreffer (0-2).

Stabieler
Na rust stormde Sparta naar voren, maar Roda hield aanvankelijk zonder grote problemen stand. De defensie, geleid door de sterk spelende Auassar, oogde een stuk stabieler dan in de voorgaande wedstrijden. In de slotfase werd de druk van de Rotterdammers alsnog groter en groter. Roda kraakte en incasseerde in de 78ste minuut de 1-2 van Mühren. Schahin kreeg dé kans op de 1-3, maar zijn bal gleed rakelings langs het doel. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en barstte het feest in het Limburgse kamp los.

Lees ook: De onthutsende wijze waarop Roda JC soms geleid wordt