'Roda JC boeit mensen gewoon niet meer'

Print
'Roda JC boeit mensen gewoon niet meer'

Foto: Bas Quaedvlieg

Zag u het zondag ook, na afloop van Sparta-Roda JC, die opluchting in de ogen van Robert Molenaar?

Ik moet zeggen: ik gunde het hem van harte, eindelijk eens een resultaat met zijn club. Want je zag het die man de laatste tijd gewoon denken: waar ben ik in godsnaam aan begonnen? 

Ongelooflijk
Op deze plek zal ik elke maandag iets schrijven over wat mij opvalt. 
Wat dat betreft kan ik me geen beter eerste onderwerp wensen: Roda. Met dank aan het onderhoudende, maar ongelooflijke artikel van zaterdag in deze krant. Het is dat het er veelvuldig stond, Roda JC, anders zou je denken dat het over een Griekse derdedivisionist ging. Man, wat is deze club verkwanseld! 

Naar de knoppen
En daar doet een zege op een heel pover Sparta niets aan af. Weet u wat ik het ergste vind? 
Dat het imago compleet naar de knoppen is. In tv-studio’s mag ik, naast échte deskundigen als Sander Lantinga of hoe ze ook allemaal heten mogen, wel eens aanschuiven als analist. En dan komt vooraf Roda soms ter sprake. 
Wat me opvalt: de club boeit mensen niet meer. Noem de naam Roda en mensen trekken een gezicht alsof onder hun neus een pan hachee aanbrandt. 

Korataev
Roda JC is wat Vitesse was: een club met gunfactor nul. Doet me oprecht pijn. Maar ik begrijp het wel. Laat ik dat toespitsen op één man: Aleksei Korataev. Ondanks zijn veroordeling, roept de Rodaleiding schaamteloos dat hij terug mag komen. Ze geloven in zijn onschuld. Tja. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb nog nooit een ongedekte cheque van zeventien miljoen uitgeschreven. 
Dit tekent in een notendop Roda. 

Op korte termijn is het lekker makkelijk om je gewoon weer met zo’n figuur in te laten, wéér een paar miljoen te cashen om zo misschien degradatie af te wenden. Maar ik vind dat hypocriet, ontoelaatbaar en bovenal kortzichtig. 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu