Grote lichtshow in Philips Stadion tijdens twaalfde editie GLOW

Print
Grote lichtshow in Philips Stadion tijdens twaalfde editie GLOW

Het Philips Stadion in 2013. Afbeelding: Claus Langer / ED

Het Philips Stadion vervult een belangrijke rol tijdens de twaalfde editie van lichtkunstfestival GLOW. In de Eindhovense voetbaltempel is van 11 tot en met 18 november een groot opgezette show te zien, die onder de noemer 'Once upon a light' het verhaal vertelt van lichtstad Eindhoven; van lucifer tot gloeilamp tot GLOW.

Naast lichtprojecties maken ook muziek, dans en speciale effecten deel uit van de  show, die is gemaakt door podiumdesigners TWOFIFTYK, die ook betrokken zijn bij dancefeesten als The Flying Dutch. Het thema van GLOW luidt dit jaar 'The Source', verwijzend naar de bron van licht.

Samenwerking
De shows vormen de start van een driejarige samenwerking tussen GLOW en PSV, dat vier jaar geleden ook al eens zijn stadion ter beschikking stelde voor een lichtshow.  

Tickets
In tegenstelling tot de andere objecten op de zes kilometer lange route door de stad, is de lichtshow in het Philips Stadion niet gratis. Elke avond worden twee voorstellingen gegeven, om 19.30 en 21.00 uur. De entree bedraagt vijf euro in de voorverkoop. Meer info, inclusief de route, is te vinden op www.gloweindhoven.nl.