Eis: 6 jaar cel voor inrijden op agenten met vrachtwagen

Print
Eis: 6 jaar cel voor inrijden op agenten met vrachtwagen

Afbeelding: SK-media

Officier van justitie Wil Peute eist zes jaar cel tegen M. R. (35) uit Zaltbommel. Peute acht hem schuldig aan poging tot doodslag op zes agenten in Milsbeek.

R. moest maandag terechtstaan voor de rechtbank in Roermond, maar kwam niet opdagen. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 8 september 2016 het stopteken van de politie negeerde en inreed op drie politieauto’s die hem klem probeerden te rijden. Het voorval vond plaats rond vier uur ’s ochtends op de oude rijksweg tussen Nijmegen en Venlo, ter hoogte van Milsbeek.

Doodsangsten
De zes agenten in de auto’s raakten niet gewond, maar stonden wel doodsangsten uit, meent officier van justitie Peute. De politiemensen maakten deel uit van een team dat gespecialiseerd is in ladingdiefstallen. Ze voerden die nacht een controle uit.

De rechtbank besloot de verdachte op te laten halen in Zaltbommel, maar hij bleek onvindbaar. Tot ergernis van de rechter en de aanklager werd de zitting uitgesteld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen