Verstappen zag emoties bij zus en vader al tijdens de race

Print
Verstappen zag emoties bij zus en vader al tijdens de race

Foto: Ziggo Sport

Je zou denken dat de door zijn ziekte toch al niet fitte Max Verstappen hele andere dingen aan zijn hoofd had toen hij vol gas naar zijn tweede overwinning in de Formule-1 reed. Maar toch had hij nog tijd om onderweg naar de grote videoschermen langs het circuit in Maleisië te kijken.

Daarop zag hij hoe zijn zichtbaar geëmotioneerde zusje Victoria en zijn vader Jos hem toejuichten. "Ik zag dat ze nerveus waren, dat was mooi om te zien", zei de jonge raceheld maandagavond in Peptalk.

'Voelde niet goed'
"Het was qua gevoel één van mijn slechtste dagen van het jaar. Ik was ziek, dus ik voelde me niet goed," vertelde Verstappen over zijn soevereine race die hem dus extra zwaar gevallen was. "De nacht voor de race sliep ik slecht en vlak ervoor heb ik nog geslapen. Het was dus een stuk zwaarder van normaal. Ik voel me al wekenlang niet zo goed. Ik heb een beetje griep, m’n neus is geblokkeerd, ik heb hoofdpijn. Het gaat nu wel beter, maar het duurt nog wel even.”

Na de uitstekende inhaalactie op Lewis Hamilton, waarmee Verstappen de eerste plek pakte, maakte hij zich geen zorgen meer over de autoproblemen die hem dit seizoen al zo vaak parten speelden. "Alles voelde goed aan", zei een tevreden Verstappen. "Ik was tijdens de laatste ronde redelijk relaxed. Na de inhaalactie bij Hamilton moest ik zorgen dat ik zo constant mogelijk bleef, gewoon mijn rondjes ’doen’. Dat dat lukte, was supermooi."

Sportief
Toen de Limburger finishte klapte achtervolger Hamilton sportief voor zijn concurrent. Verstappen noemde dat gebaar ‘heel mooi’. "Ik was op dat moment met heel veel dingen bezig in mijn hoofd. Deze overwinning is mooier dan die in Spanje (Verstappen won zijn eerste Grand Prix op 15 mei 2016 op het Circuit de Catalunya, red.). Maar mijn wereldtitel karten in 2013 is nog altijd het hoogtepunt. Toen keek ik terug op wat ik vanaf mijn vierde heb moeten doen om daar te komen.”

Japan
Verstappen, die vertelde dat hij zijn winnende race eenmaal heeft teruggekeken, is nu in Japan ter voorbereiding op de Grand Prix op het circuit van Suzuka. Red Bull komt stabieler voor de dag in een seizoen waarin met name Verstappen geregeld werd geteisterd door technische malheur. Hoe de verhoudingen nu liggen? "Dat is moeilijk te zeggen. Ferrari is nog altijd heel sterk en Mercedes heeft het in Maleisië altijd wat moeilijk. Het is afwachten hoe het hier is in Japan. Ik wist dat er updates zouden komen en we zijn zeker dichterbij gekomen. Daar ben ik heel blij mee."