Inboedel discotheek Palladio geveild voor 1.33 ton

Print
Inboedel discotheek Palladio geveild voor 1.33 ton

Palladio werd eind 2015 nog verbouwd. Afbeelding: De Limburger

De online veiling van de complete inboedel van de failliete, Heldense disco Palladio heeft 133.000 euro opgebracht.

Veilingmeester Teun van Leeuwen van veilinghuis Troostwijk laat desgevraagd weten dat vrijwel alle honderd zogeheten kavels zijn verkocht. Daar bij ging het om zaken als meubilair, licht- en geluidsapparatuur tot aan confettikanonnen toe.

Failliet
De jarenlang bij de jeugd in Noord- en Midden-Limburg zeer populaire disco aan de Molenstraat - voor heen ‘ t Kubke - ging in mei van dit jaar failliet. Tot 2014 was er niets aan de hand. Maar daarna daalden de bezoekersaantallen. Het uitgaanspatroon van de jongeren veranderde. De interesse verschoof naar (pop)festivals en thuis indrinken, staat in het faillissementsdossier van curator Cristian Slegers uit Weert.

Luxer


De twee eigenaren probeerden in 2015 het tij te keren. Palladio werd omgebouwd tot luxere uitgaansclub voor een publiek van 27 jaar en ouder. Maar het mocht niet baten. Ook dit publiek liet het afweten. Hierdoor werden de verbouwingskosten langzaam maar zeker een molensteen. Eind 2016 werd de disco te koop gezet, maar er meldde zich geen serieuze gegadigde. Wat bleef was een schuld van 1,8 miljoen bij de hypotheekhouder Rabobank. Troostwijk startte begin september in opdracht van curator Slegers met de online veiling. Na een kijkdag 26 september sloot de veiling afgelopen weekeinde.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen