Slachtoffer aanslag Las Vegas redt leven van zijn vrouw

Print
Slachtoffer aanslag Las Vegas redt leven van zijn vrouw

Slachtoffer Sonny Melton met zijn vrouw Heather Gulish Melton Foto: Facebook | Heather Gulish Melton

Het dodental door de schietpartij in Las Vegas blijft verder oplopen. De balans: zeker 58 doden en 515 gewonden. Inmiddels is het eerste dodelijke slachtoffer geïdentificeerd: Sonny Melton (29). Een verpleger en sinds een jaar echtgenoot van Heather.

Sonny Melton uit Big Sandy, Tennessee is een van de 58 mensen die omkwamen toen schutter Stephen Paddock (64) het vuur opende op een countrymuziekfestival op de Las Vegas Strip. Dat bevestigt zijn familie.

Verpleger
Sonny werkte als verpleger in het Henry County Medical Center, waar hij zijn vrouw en orthopedisch chirurg Heather leerde kennen. In juni 2016 trouwden ze. "Ik geloof het niet", reageert Heather in een statement aan FOX 17 News. "Sonny was de meest vriendelijke en liefdevolle man die ik ooit heb ontmoet. Hij redde mijn leven en verloor het zijne." Heather zegt dat Sonny haar met zijn lichaam van de kogelregen beschermde. "Hij greep me vast en begon met me te lopen. En toen voelde ik dat hij in zijn rug werd geschoten." Het werd zijn laatste daad van liefde voor zijn vrouw.

Heldhaftig
Tijdens een persconferentie van het Witte Huis noemde woordvoerster Sarah Huckabee Sanders ook de heldhaftige daad van Melton. "Toen de kogels naar beneden regenden, beschermde Sonny haar en gaf zijn leven om het hare te redden."