14 jaar cel voor Kipling-erfgename die haar tweeling probeerde te doden

Print
14 jaar cel voor Kipling-erfgename die haar tweeling probeerde te doden

Foto: AD/RV

Miljonairsdochter Mireille Gram (51) is dinsdag door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar. Twee jaar geleden probeerde ze haar tweeling van 14 jaar oud de keel door te snijden in haar villa in het Belgische Schoten.

Mireille, die de Nederlandse nationaliteit heeft, zou de kinderoppas die bewuste zondagavond 27 september 2015 na het eten naar huis hebben gestuurd. Haar tweelingdochters stuurde de steenrijke Kipling-erfgename rond middernacht naar bed. Ze had haar wekker luid genoeg gezet, zodat ze om 2 uur zeker wakker zou worden.

Grote messen
Met twee grote messen sloop ze de kamer van haar tweeling binnen en ging ze op de rand van het bed zitten. Gram nam met haar linkerhand het hoofd van M. vast en begon haar keel door te snijden. Het meisje werd wakker van de pijn, schreeuwde en maakte zo haar zus wakker. Die ging haar moeder te lijf. De zusjes konden hun nanny en de hulpdiensten bellen en zich redden.

De tweeling leefde al weken in angst. Ze sliepen zelfs standaard met hun deur op slot. Behalve die zondagnacht, toen hun moeder probeerde hun kelen door te snijden. 

Kaalgeplukt
In de slaapkamer sloegen de agenten Mireille Gram in de boeien. "We hadden alle drie dood moeten zijn. Ik wil niet meer leven, want mijn ex heeft alles afgepakt", verklaarde ze eerder. In al haar verklaringen haalde Gram uit naar haar ex-man, aannemer Danny G. Hij had haar begin 2015 laten staan voor haar beste vriendin en had haar financieel kaalgeplukt.

Mireille was al jaren ziek. Volgens intimi had de vrouw in het verleden - toen de tweeling nog klein was - de kinderen al eens proberen te verdrinken. De gevolgen van een postnatale depressie. Mireille was overigens in behandeling voor haar psychische problemen.

Fortuin
Mireilles vader Tony Gram verdiende een fortuin door het tassenmerk Kipling te kopen en te verkopen. Twee keer, overigens. Zijn vermogen wordt geschat op 168 miljoen euro, wat hem een van de rijkste Belgen maakt. 

De dochters zijn opgevangen door familie.