Bierdrinkende voetbalfan is het duurst uit bij VVV

Print
Bierdrinkende voetbalfan is het duurst uit bij VVV

Foto: Ermindo Armino

Fans van VVV die tijdens een wedstrijd in De Koel graag genieten van een pilsje, moeten relatief diep in de buidel tasten.

Vergeleken met andere clubs in de Eredivisie wordt in Venlo het meest gerekend voor een biertje, blijkt uit onderzoek van besparingssite kortingscode.nl. Voor een Lindeboom-pilsje van 0,2 liter betaal je in De Koel €2,25, 0,4 liter kost €4,50.

Wie elke wedstrijd een liter bier drinkt, betaalt dus in een heel seizoen €191,25. Dat scheelt nogal vergeleken met Heracles, waar je voor een seizoen lang een liter per wedstrijd drinken €142,80 kwijt bent.

Bij PSV, FC Utrecht, NAC en PEC betaal je voor een groot biertje weliswaar meer, maar daar krijg je ook een halve liter, in plaats van de 0,4 liter die VVV schenkt.

Stijging
De prijsstijging ten opzichte van vorig seizoen is bij VVV ook het hoogst. Dat heeft mogelijk te maken met de promotie naar de Eredivisie. Zes andere clubs verhoogden de prijzen ook. Alleen bij Feyenoord werd een biertje goedkoper, maar daar zijn ze overgestapt op light bier.

Uit het onderzoek blijkt verder dat dit seizoen in de meeste stadions Heineken wordt geschonken. De Limburgse clubs kiezen met Lindeboom voor een biertje uit de eigen provincie.