Sainte Cécile Eijsden naar Lord Mayor’s Show Londen

Print
Sainte Cécile Eijsden naar Lord Mayor’s Show Londen

Vreugde bij Sainte Cecile uit Eijsden tijdens het afgelopen WMC in Kerkrade. Foto: Peter Schols

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden is op 11 november een van de deelnemers aan de prestigieuze Lord Mayor’s Show in Londen. Met meer dan 6500 deelnemers, 165 paarden, 20 bands (waar Sainte Cécile er één van is) en 35 koetsen is deze processie een van de oudste en meest prestigieuze tradities die Londen kent.

In de processie presenteert de crème de la crème van de Britse samenleving zich aan de vele tienduizenden toeschouwers en zij begeleidt traditiegetrouw de (nieuw) gekozen Lord Mayor van Londen. Een functie voor een Londenaar die de stad vooral financieel-economisch vertegenwoordigd en niet te verwarren is met de gekozen burgemeester.

Deelnemers aan de processie zijn onder meer de troepen van Queen Elisabeth, de Londense politiemacht en vele (top)muziekkorpsen uit het Verenigd Koninkrijk.

Kon. Harmonie Sainte Cécile Eijsden loopt als 27ste deelnemer mee in de stoet die in totaal bestaat uit 144 groepen en een route van ongeveer drie kilometer aflegt dwars door het Londense centrum.