Woningen ontruimd vanwege gaslek in Dieteren

Print
Woningen ontruimd vanwege gaslek in Dieteren

Foto: Politie Echt

Politie en brandweer zijn kort na 16:00 uur met spoed uitgerukt voor een gaslek aan de Kerkstraat in Dieteren.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren was snel ter plaatse. "Het lek is waarschijnlijk ontstaan als gevolg van werkzaamheden aan de weg. De brandweer Susteren is met twee auto’s aanwezig. Het stinkt hier flink".

Onderdak
Volgens Hessels zijn zo’n zeven woningen ontruimd maar hebben de bewoners daarvan onderdak gevonden bij bekenden. Noodopvang lijkt op dit moment niet nodig. "Maar er komen zo nog mensen thuis van hun werk", houdt de burgemeester een slag om de arm.

Het gaslek wordt eerst gedicht door ballonnen in de leiding te plaatsen. Daarna moet de leiding worden opgegraven en gerepareerd.

Enexis-woordvoerder Loek de Lange bevestigt dat de gasleiding is beschadigd doordat er bij de werkzaamheden een piketpaal doorheen is geslagen. "De prognose is dat drie à vier woningen gasloos zijn totdat het lek is hersteld. Hoe lang dat duurt weten we niet, maar je bent gauw drie à vier uur verder”. 

Update 18:05 uur:
Om 18:05 uur gaf Enexis het 'sein veilig'. "Er is geen uitstroom meer en we gaan ervanuit dat iedereen rond 19:30 uur weer gas heeft", zegt De Lange.