Bart Brentjens aast op organisatie EK marathon

Print
Bart Brentjens aast op organisatie EK marathon

Afbeelding: Ermindo Armino

De organisatie van de Bart Brentjens Challenge, die komende zondag wordt verreden, wil het EK mountainbike marathon binnenslepen. Dat laat oprichter Bart Brentjens weten.

"Dit jaar - en de afgelopen jaren - organiseren we het Nederlands kampioenschap, maar we zouden het mooi vinden om de strijd om de Europese titel in Zuid-Limburg te laten plaatsvinden. Volgend jaar is de organisatie van het EK marathon al vergeven, maar in 2019 zou het kunnen", stelt de Olympisch kampioen van Atlanta 1996. "Ook zijn we met de KNWU en de Belgische bond in onderhandeling om volgend jaar het BeNeLux-kampioenschap te organiseren."

Het NK gaat volgend jaar in elk geval voorbij aan Zuid-Limburg. De KNWU heeft de titelstrijd toegewezen aan Gieten.

Favorieten
De 110 kilometer lange Bart Brentjens Challenge wordt komende zondag voor de dertiende keer verreden. Naast de landelijke mountainbiketop staan ook de wegrenners Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Lars Boom en Bram Tankink aan de start. Voor Brentjens, die de naar hem vernoemde tocht meerdere keren won, zijn zij de favorieten.

"De echte mountainbikers zijn door de regen van de afgelopen tijd in het voordeel, maar ik gok dat Van Vleuten en Boom de titels zullen pakken. Al zullen Hielke Elferink en Hans Becking (uitkomend voor het team van Brentjens, red.) ook ver komen.”

Eigen motorrijder
Op de winnaar van vorig jaar, Jasper Ockeloen, zal dit jaar extra worden gelet. Brentjens: "Hij had toen een eigen motorrijder bij zich met reservewielen, wat echt niet is toegestaan. We hebben het toen door de vingers gezien, maar dit jaar gaan we daar scherper op toezien: verzorging mag slechts op aangewezen plekken en reservemateriaal aannemen mag alleen worden in een technische zone."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen