ME ondersteunt zoekactie in bos naar Anne Faber

Print
ME ondersteunt zoekactie in bos naar Anne Faber

Foto: Jan Dankbaar

De ME zoekt mee in het gebied waar dinsdagavond kleren werden gevonden die vermoedelijk van de vermiste Anne Faber zijn.

De politie doet dat om uit te sluiten dat Anne hier ligt, zegt een woordvoerder. De aangetroffen kleding is inmiddels voor DNA-onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht.

Sporen
Ongeveer 40 ME'ers helpen bij de zoektocht bij de Amersfoortseweg in Huis ter Heide. De politie 'waardeert de hulp van burgers', maar roept op dergelijke zoekacties eerst bij de politie te melden om de vernietiging van sporen te voorkomen. De politie benadrukt dat de telefoon van Anne, een zilverkleurige iPhone 5S. nog niet is aangetroffen. Ook haar fiets, die een sticker met de tekst 'Van Dam, tweewielers, Elst' heeft, is nog niet gevonden.

Bewaakt
De politie heeft dinsdagavond urenlang onderzoek rond die plek gedaan om sporen veilig te stellen. Afgelopen nacht was het te donker om verder te gaan. Agenten hebben de hele nacht de plek afgezet en bewaakt.

Alarm
Anne Faber vertrok vrijdagavond uit Utrecht voor een lange fietstocht. Haar vriend sloeg alarm toen hij geen contact meer met haar kreeg. Het laatste teken van Anne was vrijdag om 18.50 uur, toen zij een selfie maakte en naar haar vriend stuurde. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Hilversumsestraatweg in Baarn.