Uit ambt gezette Moszkowicz gaat lesgeven aan collega's

Print
Een opvallende nieuwe job voor oud-strafpleiter Bram Moszkowicz: de advocaat gaat namelijk zijn voormalige collega's les geven. De kersverse docent 'Overtuigend Pleiten' staat op 14 december vier uur lang voor de klas bij de SDU in Den Haag.

Wellicht een rare keuze, want waarom zou een advocatenschool een geschorste strafpleiter als voorbeeld in willen zetten? Volgens het FD heeft de school behoefte aan vaardigheden op het gebied van pleiten bij de juridische doelgroep.

"De heer Moszkowicz staat bekend om zijn vaardigheden op dit gebied. We hebben een aantal klanten het concept voorgelegd en daar positieve reacties op gekregen"', aldus een woordvoerder van de school.

Geschorst
Het Hof van Discipline bepaalde in 2013 dat Moszkowicz zijn beroep nooit meer mag uitoefenen, omdat cliënten klachten hadden ingediend over niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van contante betalingen en onvoldoende rechtsbijstand. De tuchtrechter vond dat Moszkowicz de regels te vaak overtrad. Hij werd levenslang geroyeerd, omdat hij het aanzien van de advocatuur heeft aangetast.

Moszkowicz zei daar dit jaar over: "Feit is dat ik ben geschrapt. Feit is ook dat ik me daarbij heb neergelegd. Feit is ook dat mensen, net zoals in het maatschappelijk leven, ook binnen de advocatuur weer een tweede kans krijgen."

Vriendin
In juli begon Moszkowicz als juridisch adviseur bij zijn vriendin, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst. Moszkowicz zei over zijn nieuwe baan: "Ik wil bezig blijven met het recht en mensen adviseren. Dat is nu de op-één-na mooiste stap die ik kan nemen. Ik ga de komende tijd verder studeren en cursussen volgen om bij te blijven."