Ricardo zoekt 'laffe dader' die naaktfoto's vraagt onder zijn naam

Print
Ricardo zoekt 'laffe dader' die naaktfoto's vraagt onder zijn naam

Afbeelding: Laurens Eggen

Een beloning van 500 euro. Die looft Ricardo Geeraets uit Helden uit. Hij wil de ‘laffe dader’ vinden die zich voordoet als hem en vervelende berichtjes stuurt. "Ik wil het oplossen."

Ricardo Geeraets uit Helden is boos. Voor de tweede keer doet iemand zich voor als hem. Eerst werden vervelende berichten gestuurd. Gevraagd werd om af te spreken en naaktfoto’s te sturen. Ook werden seksueel getinte opmerkingen gemaakt. Vervolgens zijn gegevens en Facebookfoto’s van Geeraets gebruikt om een profiel aan te maken op Grindr, een datingapp voor homo’s. 

Laffe dader
Geeraets (23) heeft de voorvallen gemeld bij de politie. Omdat die (nog) weinig kon doen, heeft hij zelf actie ondernomen. Hij looft een beloning van 500 euro uit voor degene die weet wie de "laffe dader" is. Het doel van zijn oproep is tweeledig: zorgen dat de identiteitsrover een halt wordt toegeroepen en dat bekend wordt dat de berichten niet van hem afkomstig zijn. "Mijn naam wordt door het slijk gehaald."

Een halfjaar geleden sprak een bekende Geeraets aan. Ze vroeg hem te stoppen met het sturen van die nare berichten. De sms’jes waren verstuurd via zijn nummer. De mailtjes kwamen van een onbekend adres. De politie legde uit dat het via websites mogelijk is sms’jes te versturen met het telefoonnummer van een ander. Toen het meisje wist dat de berichten niet van Geeraets waren, liet ze de afzender weten dat ze er niet van gediend was en hielden ze ook op. 

Grindr
Dinsdag werd Geeraets via Instagram benaderd door een persoon die met hem wilde afspreken. De man had zijn profiel op Grindr gezien. Ook waren naaktfoto’s toegevoegd. Die waren niet van hem, maar van internet gehaald, aldus Geeraets. In overleg met zijn vriendin besloot Geeraets op Facebook melding te maken van de gebeurtenissen. 

Ondertussen piekert hij zich suf wie de dader is. "Ik heb geen vijanden", zegt de eigenaar van een sportschool. Wat hem zorgen baart, is dat wellicht een bekende de boosdoener is, omdat die in berichten de dood van zijn vader aanhaalde. Geeraets vermoedt dat het de dader te doen is om naaktfoto’s te ontfutselen of mensen te chanteren met het feit dat ze homo zijn en nog niet uit de kast zijn gekomen. Hij vindt het geen compliment dat hij mogelijk slachtoffer is omdat hij er goed uitziet. "Ik heb er alleen maar last van. Wie weet hoe vaak berichten uit mijn naam zijn verstuurd."
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen