Bayern haalt pensionado Heynckes terug als trainer

Print
Bayern haalt pensionado Heynckes terug als trainer

Afbeelding: EPA

Bayern München heeft Jupp Heynckes voor de rest van het seizoen aangesteld als hoofdcoach. Dat meldt de Duitse krant Bild.

De 72-jarige trainer is de opvolger van de Italiaan Carlo Ancelotti die op 28 september werd ontslagen.

Champions League
Heynckes was al drie keer eerder hoofdcoach van de recordkampioen uit München. De laatste keer was dat van 2011 tot en met 2013, toen hij het stokje overnam van Louis van Gaal. Onder Heynckes won Bayern in 2013 de landstitel, de DFB-beker en de Champions League. Hij was eerder coach in München van 1987 tot 1991 en in 2009 als interim-coach na het ontslag van Jürgen Klinsmann. Heynckes werd in 1989, 1990 en 2013 landskampioen met Bayern.

Pensioen
Na het winnen van de 'treble' in juni 2013 nam Heynckes afscheid bij Bayern. Hij ging met pensioen en werd opgevolgd door Pep Guardiola, die in 2016 werd afgelost door Carlo Ancelotti. Onder de Italiaan werd Bayern vorig seizoen landskampioen, maar strandde de ploeg in de kwartfinales van de Champions League.

Na een moeizame start van het seizoen met één nederlaag en twee gelijke spelen in de Bundesliga, ging de ploeg vorige week in de Champions League hard onderuit bij Paris Saint-Germain (3-0). Daarop besloot het bestuur de Italiaan naar huis te sturen.

Nieuw bloed
In de zoektocht naar een opvolger circuleerden de namen van voormalig Dortmund-coach Thomas Tuchel en Hoffenheim-coach Julian Nagelsmann. Volgens Bild wilde het bestuur van Bayern echter geen nieuw bloed, maar een bekende van de club.