Familie Anne Faber: Zet leger in bij zoektocht

Print
De ouders van de vermiste Anne Faber (25) willen dat naast de politie ook het leger wordt ingezet in de zoektocht naar hun vermiste dochter.

Dat laat de familie Faber weten. "Nu na vijf dagen Anne nog niet is gevonden, is het hoog tijd de zoektocht uit te breiden”, zegt Hans Faber, de oom van Anne die namens de familie de woordvoering doet. Hij suggereert de hulp van zogeheten combat trackers, speciaal opgeleide militairen die in elk terrein kunnen zoeken naar sporen

Verder wil de oom van Anne benadrukken dat de familie veel waardering heeft voor de inzet van de politie tot nu toe.


De ME doet onderzoek in het bos op zoek naar sporen van de vermiste Anne Faber. - Foto: ANP

Hoop en vrees
De familie Faber leeft tussen hoop en vrees, maar beseft ook dat het er slecht uitziet. „We zijn als familie realistisch genoeg om rekening te houden met het ergste”, aldus Hans Faber, die nogmaals mensen oproept die dingen hebben gezien dit te melden bij de politie.


Reactie politie
De politie kon deze ochtend nog niet inhoudelijk reageren op de wens van de familie Faber voor inzet van het leger in de zoektocht naar de vermiste Anne. Wel houdt de politie vanaf 08.30 uur overleg met de recherche over het verdere verloop van de zoektocht. Dan zal bekend worden of en waar er gezocht gaat worden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →