Het Sinterklaasjournaal gaat verder zonder gekleurde pieten

Print
Het Sinterklaasjournaal gaat verder zonder gekleurde pieten

Presentatrice Dieuwertje Blok in het Sinterklaasjournaal van de NPS Afbeelding: ANP Kippa

De gekleurde pieten die afgelopen jaren te zien waren in het Sinterklaasjournaal keren dit seizoen niet meer terug. De NTR vond ze achteraf 'niet zo geslaagd', vertelt mediadirecteur Willemijn Francissen.

"Het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit. We proberen de discussie een plek te geven en dat gaat soms met vallen en opstaan."

Geheime verhaallijn
Hoe de assistenten van Sinterklaas er dit jaar wel uitzien op televisie, wil Francissen nog niet zeggen vanwege de verhaallijn die nog geheim is. "Laat ik het zo zeggen: we gaan voor een soort vijftig tinten grijs, maar dan anders", zegt ze in de Telegraaf. "Maar we weten allemaal dat je zwart wordt als je door een schoorsteen gaat en dat is wat pieten doen. Bij ons is zwart geen huidskleur, maar roet. Iedereen kan piet worden, of je nu wit, licht of donker getint bent."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →