IJslander Richardsson nieuwe bondscoach Nederlandse handballers

Print
IJslander Richardsson nieuwe bondscoach Nederlandse handballers

Erlingur Richardsson Afbeelding: iStock/Wikipedia

Erlingur Richardsson wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse handballers. De IJslander volgt Joop Fiege op die enkele weken geleden na een conflict met de bond opstapte. Richardsson gaat per direct aan de slag en heeft een driejarig contract getekend.

Het Nederlandse team speelt op 25 oktober een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland in Rotterdam. Vier dagen later is in Leuven een kwalificatiewedstrijd tegen België. De helft van de voorselectie bestaat uit Limburgse handballers.

Assistent
Richardsson was eerder werkzaam bij het Oostenrijkse West Wien en het Duitse Füchse Berlin. Daarnaast heeft hij de nationale selectie van IJsland U20 onder zijn hoede gehad en heeft hij vier jaar als assistent-bondscoach van de IJslandse handbalmannen gewerkt.

Nederland speelt in een poule met Griekenland, België en Turkije WK-kwalificatiewedstrijden. De winnaar van de poule speelt in juni twee play-off wedstrijden tegen een van de twaalf ploegen die vanuit het EK 2018 in Kroatië instromen in de WK-kwalificatie. Het WK is in januari 2019 in Denemarken en Duitsland.