Verwarde spookrijder A76 na 30 kilometer tot stoppen gedwongen

Print
Verwarde spookrijder A76 na 30 kilometer tot stoppen gedwongen

Afbeelding: iStock

Een 64-jarige Duitse spookrijder is donderdagochtend op de A4 bij Aken door een gezamenlijk optreden van Nederlandse en Duitse politiemensen aangehouden. De uit de Kreis Heinsberg afkomstige automobilist was vanaf Geleen op de verkeerde rijbaan onderweg op de A76.

De man werd rond vijf uur op Nederlands grondgebied opgepikt door met zwaailicht rijdende Nederlandse politieauto’s, maar het lukte de agenten niet de 64-jarige tot stoppen te bewegen. Aan de grensovergang Vetschau voegden zich ook Duitse politieauto’s bij de kolonne.

Psychiatrisch
Uiteindelijk lukte het om de man, nadat die 30 kilometer over de verkeerde weghelft had gereden, tot stoppen te bewegen tussen de afslag Aken-Laurensberg en Aken-centrum. De Aachener Zeitung meldt dat de 64-jarige zich volgens de Duitse autowegpolitie psychisch opvallend gedroeg en dat hij daarom is opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →