Begrip voor acties basisonderwijs Limburg

Print
Begrip voor acties basisonderwijs Limburg

Afbeelding: Carola de Boer

Veel ouders en grootouders hebben begrip voor de staking in het basisonderwijs vandaag. Dat zeggen leerkrachten van OBS Wereldwijs die donderdagochtend in winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf staan, om aan het publiek uit te leggen waarom ze vandaag niet voor de klas staan.

"Veel bezoekers hier zeggen: eindelijk! Nu is er nog wel goed onderwijs, maar straks niet meer. Dan hebben kinderen een groot probleem", vertelt Peter Satijn, directeur van de school.

Ook meester Marco van groep 6/7 zegt dat het niet langer zo gaat. "Het gaat mij niet eens zozeer om dat salaris, maar om verlaging van de werkdruk. Als jonge leerkracht moet je tegenwoordig heel veel ballen hoog houden. Je moet omgaan met de inspectie, met de ouders, en dat gaat lang niet altijd met respect voor elkaar."

Lees ook: Dag vol acties en stakingen in basisonderwijs

Leerkrachten in het basisonderwijs staken vandaag. Honderden gaan met de bus naar Den Haag om te protesteren, anderen voeren acties in de provincie zelf. Ze eisen 1,4 miljard euro voor meer salaris en verlaging van de werkdruk. Inmiddels zou het nieuwe kabinet al 500 miljoen hebben toegezegd. 

Den Haag
Elise Inderhees, Charlotte Roodbeen en Danielle Lormans van IKC De Liaan in Helden zijn deze donderdag bij de landelijke actiebijeenkomst in het Zuiderpark in Den Haag. Ze houden ons via Twitter op de hoogte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →