VIDEO: Nationaal Park Hoge Kempen krijgt unieke fietsbrug

Print
Nationaal Park de Hoge Kempen, vlak over de Limburgse grens, krijgt er een opvallende fietsbrug bij.

De unieke brug, die eind 2018 klaar moet zijn, gaat over de Weg naar Zutendaal in het natuurpark dat geliefd is bij fietsers en wandelaars. Het fietspad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 6,7 meter en is 275 meter lang. De structuur is opgebouwd uit hout en het dek bestaat uit beton. Voor de bouw van de brug is 1,2 miljoen euro uitgetrokken. Toerisme Vlaanderen en de gemeente Maasmechelen betalen het project.

Beleving
"Met deze nieuwe fietsbrug slaan we twee vliegen in één klap", zegt gedeputeerde Igor Philtjens tegen Het Belang van Limburg. "We zorgen niet alleen voor een veilige fietsoversteekplaats maar we voegen ook extra beleving toe. De monumentale fiets- en voetgangersbrug biedt een schitterend uitzicht over het heidelandschap."

Het ontwerp werd woensdag goedgekeurd door Toerisme Limburg. "We starten het vergunningstraject meteen op en hopen dat dit vlot verloopt", aldus Philtjens. Als dat het geval is, zouden de eerste toeristen eind 2018 al over de brug moeten kunnen fietsen.
Foto: Toerisme Limburg


Foto: Toerisme Limburg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →