Grote drukte Kinderpretland Weert door lerarenstakingen

Print
Grote drukte Kinderpretland Weert door lerarenstakingen

Afbeelding: Kinderpretland

In binnenspeeltuin Kinderpretland is het donderdagmiddag rond 13 uur al heel druk. Zeker 300 kinderen springen, glijden, roetsjen of eten frietjes.

Veel ouders, opa's en oma's en zelfs een hele BSO uit Budel is met 50 kinderen gekomen. Allemaal vanwege de staking in het basisonderwijs.

Personeel
Eigenaar Jack Hermans heeft de speeltuin speciaal voor deze dag geopend; normaal is die op donderdag gesloten. "Het grootste probleem was het vinden van personeel, want veel medewerkers zijn student en die moeten wel naar school", zegt hij.

Werkdruk
De kinderen vinden het superleuk, zo'n extra vrije dag. Ook juf Anita Hulsbosch is er met haar zoontje. Ze zit achter een laptop te werken. "Ik ben groepsplannen aan het maken, terwijl mijn zoon van negen jaar hier speelt. En eigenlijk is dit mijn vrije dag! Als je het over werkdruk hebt, is dit hoe we het oplossen."

Trampolinepark
In heel Limburg hebben musea en pretparken ingespeeld op de vrije dag van de kinderen. Zo is bijvoorbeeld het Limburgs museum voor de jeugd gratis vandaag, is het trampolinepark in Horst goedkoper, kunnen kinderen kinderfilms kijken bij Dok6 in Panningen en zijn ook kasteel Hoensbroek en het Thermenmuseum speciaal geopend.

Elise Inderhees, Charlotte Roodbeen en Danielle Lormans van IKC De Liaan in Helden zijn deze donderdag bij de landelijke actiebijeenkomst in het Zuiderpark in Den Haag. Ze houden ons via Twitter op de hoogte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →