MVV-coach Elsen moet improviseren voor duel in Almere

Print
MVV-coach Elsen moet improviseren voor duel in Almere

Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

De aanval is de beste verdediging. Zeker als je juist verdedigend kwetsbaar bent. En misschien is er daarom donderdag bij MVV speciaal getraind op aanvallen.

In de uitwedstrijd tegen Almere City ontbreken vrijdagavond achterin Steven Pereira (Kaapverdië) en Samy Mmaee (België onder 21) vanwege internationale verplichtingen. Nog een geluk dat Shermaine Martina zijn uitnodiging om met Curacao een oefenwedstrijd te spelen heeft afgeslagen. “Die wil knokken voor zijn plek hier in Maastricht”, verklaarde trainer Ron Elsen die keuze.

Weer op training
Verder is linksback Christophe Janssens deze week geopereerd aan de breuk in zijn voet, die hem nog flink wat weken uit de roulatie zal houden. Het goede nieuws is dat Ricardo Ippel na zijn blessure donderdag voor het eerst weer mee trainde. Spits Marvin Ogunjimi daarentegen was nog steeds afwezig.

Improviseren
MVV-coach Elsen moet dus net als tegen NEC (vijf blessures) improviseren. De trainer weigert overigens om de 4-1 nederlaag tegen de Nijmegenaren toe te schrijven aan de nieuwe namen in de basisopstelling en het geschuif met spelers. "Daar ga ik niet in mee. En ook morgen staat er weer een groep die met een goed resultaat uit Almere terug moet kunnen komen.”