Verstappen onder de indruk van vooruitgang bij Red Bull

Print
Verstappen onder de indruk van vooruitgang bij Red Bull

Afbeelding: Getty Images

Waar Max Verstappen eerder dit seizoen zijn kritiek op zijn werkgever niet onder stoelen of banken stak, is de Limburgse coureur nu heel positief over de progressie die zijn team heeft gemaakt.

Terwijl de RB13-Renault van Verstappen in de eerste races ver achter bleef bij de Ferrari's en Mercedessen, kan hij nu echt de strijd aangaan met die twee topteams. Het zorgde afgelopen zondag in Maleisië voor Verstappens tweede overwining in de Formule 1. Dit weekend moet blijken of hij opnieuw kan scoren op het circuit in Japan.

Completer
"Het is een totaal andere auto als het gaat om de balans. De wagen is veel completer", zegt de Limburger tegem Motorsport.com. "De eerste paar races was de auto heel onvoorspelbaar. Als je een aanpassing deed, dan reageerde de auto daar heel anders op dan de engineers of wij [de coureurs] verwachtten dat die daarop zou reageren. De wagen was dus heel moeilijk af te stellen. Als je nu iets verandert, dan is het resultaat meer in lijn met wat de engineers verwachten. Dat is natuurlijk altijd positief."

Fouten
Het team heeft geleerd van fouten die aan het begin van het seizoen zijn gemaakt, zegt Verstappen. " Ik heb er alle vertrouwen in dat het volgend jaar vanaf het begin veel beter zal zijn."

Of het kan leiden tot meer overwinningen dit seizoen durft de Limburger niet te zeggen. "Het is altijd een zoektocht naar de juiste afstelling. Soms gaat dat makkelijk, soms wat moeilijker. Hopelijk gaat het hier gemakkelijk, maar we zullen moeten afwachten tot vrijdag of zaterdag, afhankelijk van wat het weer gaat doen."