Politie staakt onderzoek; moord Blerick blijft mysterie

Print
Politie staakt onderzoek; moord Blerick blijft mysterie

De Steegstraat in Blerick. Afbeelding: Google Street View

De politie doet geen onderzoek meer naar de moord die vorig jaar werd gepleegd in de Steegstraat in Blerick. De politie vergat de zaak destijds te melden en bracht deze eergisteren pas naar buiten.

Volgens een woordvoerder ligt het onderzoek naar het misdrijf momenteel stil omdat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om de zaak verder te bekijken.

Lees ook: Moordzaak blijft een jaar lang verborgen

Bewoner
Op 30 september 2016 werd rond het middaguur in een appartement in wooncomplex Residence Ruelle aan de Steegstraat in Blerick het lijk gevonden van een 41-jarige man. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand. De man was volgens de politie aangetroffen door ‘omstanders’ die in de woning kwamen.

Misdrijf
In de eerste dagen na de vondst was het onduidelijk of er sprake was van een ongeval of misdrijf. Na enige tijd kwamen politie en Openbaar Ministerie tot de conclusie dat sprake is van moord. De politie verzuimde toen het misdrijf actief naar buiten te brengen. De politie wil niet zeggen hoe de man om het leven kwam.

Geen verband
Verschillende bewoners van het complex aan de Steegstraat vertelden donderdag dat ze de omgekomen man niet kenden en weinig zagen. In augustus werd eveneens een inwoner van Blerick om het leven gebracht. Voor de deur van zijn woning in de Klingerbergsingel werd de 44-jarige Kemal Zengin doodgeschoten. De politie laat weten dat er geen verband tussen deze zaak en de vondst in de Steegstraat is ontdekt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →