Landgraaf gaat achterstand aanpakken

Print
Landgraaf gaat achterstand aanpakken

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Landgraaf haalt de komende jaren acht miljoen euro uit de algemene reserves voor nieuw beleid. De gemeente wil vooral de achterstand op diverse gebieden aanpakken.

Zo wordt in 2018, 2019 en 2020 telkens zes ton uitgetrokken voor talentontwikkeling bij kinderen en jongeren.

Armoedebestrijding
Bovendien wordt ook nog eens een miljoen euro uitgetrokken om mensen te helpen, die moeite hebben om mee te komen in de samenleving. Voor armoedebestrijding, met name bij kinderen, is bijna drie ton beschikbaar.

Andere leuke dingen in de begroting: 2,7 miljoen euro voor een eigen en groter zwembad, 620.000 euro voor het onderhoud van bomen en 150.000 euro voor de aanpak van verloederde plekken.

Geïndexeerd
De gemeentelijke belastingen worden niet verhoogd, maar alleen geïndexeerd. Landgraaf bekostigt al deze uitgaven door een flinke greep te doen uit de algemene reserves. Die zijn nu nog twintig miljoen en lopen in 2021 terug naar twaalf miljoen euro. Met dat laatste bedrag voldoet de gemeente nog steeds aan de eisen die de provincie stelt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →