Verdachte in moordzaak scheldt rechercheurs de huid vol

Print
Verdachte in moordzaak scheldt rechercheurs de huid vol

Afzetting na de dodelijke schietpartij in 't Ven in 2012 Afbeelding: Lé Giesen

John B. (56) uit Helden, verdachte in de moordzaak Tanja Gurskaja uit Venlo, heeft donderdag in de rechtbank in Maastricht twee rechercheurs openlijk de huid vol gescholden.

"Jullie zijn leugenaars. Hoe kunnen jullie zoiets op papier zetten? Vieze leugenaars zijn jullie? ”, wierp B. de politiemensen voor de voeten. De vermeende opdrachtgever voor een liquidatie vijf jaar geleden in Venlo uitte zijn ongenoegen tijdens een korte onderbreking  van een tussentijdse rechtszaak. De rechters kregen de scheldwoorden net niet mee. De officier van justitie en de rechercheurs wel. Zij lieten het bij een grijnslach.

In de cel
Dennis  W. (37) uit Tegelen blijft in opdracht van de rechtbank tot aan de inhoudelijke behandeling van de moordzaak in de cel. W. zat in Nederland nog een straf van zeven jaar uit die rechters in Letland hem hadden opgelegd vanwege een drugsdelict. Die straf zit er op. John B. is al bijna vier jaar op vrije voeten.

Tanja Gurskaja
Dennis W. en de Let Janis V. zouden de schutters zijn geweest die eind 2012 Tanja Gurskaja doodschoten in Venlo. John B. zou hun de opdracht  hebben gegeven om zijn oud- zakenpartner Wilmo Rebel te liquideren. Per vergissing zou diens vrouw zijn gedood.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak begint eind februari 2018.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →