'Ze teisterde Limburgse winkeliers en stal van bejaarden'

Print
'Ze teisterde Limburgse winkeliers en stal van bejaarden'

Afbeelding: Istock

De rechtbank in Roermond heeft 18 maanden cel geëist tegen Nicole S. De dievegge uit Venlo zou zich op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan oplichting en winkeldiefstal.

De schrik van de middenstand groeide uit tot 'bekende Limburger' doordat winkeliers elkaar gingen waarschuwen voor S.

Werkwijze
Ze stal spullen uit een winkel en probeerde die bij de kassa te ruilen voor geld. Als de caissière geen geld terug wilde geven, trachtte ze de goederen mee te nemen. Met de buit bekostigde ze haar verslaving aan cocaïne. Omdat S. er slechter uit ging zien, trapten winkeliers minder vaak in de wisseltruc.

Babbeltruc
De Venlose breidde haar werkgebied uit tot heel Noord-Limburg en verder. Ook praatte S. zich met babbeltrucs bij bejaarden binnen om waardevolle spullen te stelen. Bij een basisschool in Venlo werden portemonnees van leerkrachten buitgemaakt. Bij haar aanhouding zou S. agenten bedreigd en uitgescholden hebben.

Verslavingskliniek
De aanklager eiste achttien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk. Na aftrek van voorarrest zou S. binnenkort opgenomen kunnen worden in een verslavingskliniek. Advocaat Guus Lina vond de eis billijk. S. betuigde spijt en stelde dat ze al 'levenslang' heeft, omdat ze haar gezicht niet meer kan laten zien in het gebied waar ze opgroeide.

De uitspraak is op 19 oktober.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen