'Ze teisterde Limburgse winkeliers en stal van bejaarden'

Print
'Ze teisterde Limburgse winkeliers en stal van bejaarden'

Afbeelding: Istock

De rechtbank in Roermond heeft 18 maanden cel geëist tegen Nicole S. De dievegge uit Venlo zou zich op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan oplichting en winkeldiefstal.

De schrik van de middenstand groeide uit tot 'bekende Limburger' doordat winkeliers elkaar gingen waarschuwen voor S.

Werkwijze
Ze stal spullen uit een winkel en probeerde die bij de kassa te ruilen voor geld. Als de caissière geen geld terug wilde geven, trachtte ze de goederen mee te nemen. Met de buit bekostigde ze haar verslaving aan cocaïne. Omdat S. er slechter uit ging zien, trapten winkeliers minder vaak in de wisseltruc.

Babbeltruc
De Venlose breidde haar werkgebied uit tot heel Noord-Limburg en verder. Ook praatte S. zich met babbeltrucs bij bejaarden binnen om waardevolle spullen te stelen. Bij een basisschool in Venlo werden portemonnees van leerkrachten buitgemaakt. Bij haar aanhouding zou S. agenten bedreigd en uitgescholden hebben.

Verslavingskliniek
De aanklager eiste achttien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk. Na aftrek van voorarrest zou S. binnenkort opgenomen kunnen worden in een verslavingskliniek. Advocaat Guus Lina vond de eis billijk. S. betuigde spijt en stelde dat ze al 'levenslang' heeft, omdat ze haar gezicht niet meer kan laten zien in het gebied waar ze opgroeide.

De uitspraak is op 19 oktober.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →