Limburgse musea worden onder de loep gelegd

Print
Limburgse musea worden onder de loep gelegd

Afbeelding: De Limburger

De drie provinciale musea in Limburg worden komend jaar grondig doorgelicht. Bekeken wordt of Bonnefantenmuseum (Maastricht), Limburgs Museum (Venlo) en Museumplein (Kerkrade) hun geld waard zijn.

Een speciale visitatiecommissie van onafhankelijke deskundigen gaat de artistieke kwaliteit en de bedrijfsvoering beoordelen, jaarstukken en (papieren) plannen bekijken en gesprekken voeren met personeel en directies.

11 miljoen
"We geven per jaar bijna 11 miljoen euro uit aan onze musea. Dat is veel geld, en dan is het niet verkeerd om externen de besteding eens te laten toetsen. Wáár voor je geld, daar gaat het om voor de belastingbetaler”, zegt gedeputeerde Ger Koopmans.

Museumplein
Het Kerkraadse Museumplein, bestaande uit Continium, Cube en Columbus, krijgt de komende jaren alvast fors extra geld, zo heeft het college van GS ook besloten. Drie jaar lang wordt de subsidie met zes ton verhoogd.  Ook legt de provincie eenmalig vier ton bij onder de voorwaarde dat private partijen eenzelfde geldbedrag inleggen. Eind vorig jaar kreeg het Kerkraadse museum ook al 1,7 miljoen, toen om knelpunten uit het verleden weg te werken. "Bij de uitbreiding van het museum bleef het geldbedrag dat het kreeg ongeveer hetzelfde. Als je je huis twee keer zo groot maakt stijgen de kosten voor gas, water, licht en schoonmaak ook”, legt Koopmans uit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen