Cel en tbs voor doodsbedreiging aan adres Wilders

Print
Cel en tbs voor doodsbedreiging aan adres Wilders

Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Voor bedreigen van Geert Wilders met de dood, is Naïm B. uit Venlo veroordeeld tot een celstraf van 344 dagen en tbs met dwangverpleging.

Omdat de 26-jarige Venlonaar van Marokkaanse afkomst de 344 dagen in voorarrest heeft doorgebracht, kan hij meteen behandeld worden.

Opgepakt
B. bedreigde de PVV-leider vorig jaar meermaals via sms, mail en telefoon. Hij zei onder meer: "Ik slacht je af.” Ook reisde hij daadwerkelijk af naar Den Haag, waar hij werd opgepakt door de politie. Hij had geen wapens bij zich. Daarnaast bedreigde hij midden in de nacht een werknemer van een willekeurig hotel in Venlo. 

Supermarkt
Ten slotte bedreigde hij een werkneemster van een supermarkt, die hem had betrapt op diefstal. De rechtbank achtte B. schuldig, maar hield rekening met het feit dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →