Treinverbinding Kerkrade-Heerlen is van de baan

Print
Treinverbinding Kerkrade-Heerlen is van de baan

Afbeelding: iStockphoto

Kerkrade / Kerkrade-centrum / Heerlen - De provincie Limburg trekt de handen af van aanleg van de Avantislijn naar Aken. De gemeente Kerkrade is ziedend.

Stadsdeel Kerkrade-West krijgt wel een nieuw station en dankzij Arriva een directe treinverbinding met Heerlen en Sittard. Een verbinding via de Avantislijn met Aken lijkt van de baan, nu de provincie Limburg en de Duitse autoriteiten daar vooralsnog niet in willen investeren. 

Heerlen-Aken
Alle aandacht gaat naar de verdubbeling spoor en elektrificatie van de lijn Heerlen-Aken. Pas wanneer Europees geld beschikbaar is voor de Avantislijn, maakt die kans.

Kerkrade zegt in een protestbrief aan Provinciale Staten ‘onthutst’ te zijn. Gemaakte afspraken worden ‘met voeten getreden’ en gedane toezeggingen ‘genegeerd’. Transferium én de Avantislijn zijn volgens de gemeente één van de belangrijkste projecten uit de Samenwerkingsovereenkomst Kerkrade-West.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →