Treinverbinding Kerkrade-Heerlen is van de baan

Print
Treinverbinding Kerkrade-Heerlen is van de baan

Afbeelding: iStockphoto

Kerkrade / Kerkrade-centrum / Heerlen - De provincie Limburg trekt de handen af van aanleg van de Avantislijn naar Aken. De gemeente Kerkrade is ziedend.

Stadsdeel Kerkrade-West krijgt wel een nieuw station en dankzij Arriva een directe treinverbinding met Heerlen en Sittard. Een verbinding via de Avantislijn met Aken lijkt van de baan, nu de provincie Limburg en de Duitse autoriteiten daar vooralsnog niet in willen investeren. 

Heerlen-Aken
Alle aandacht gaat naar de verdubbeling spoor en elektrificatie van de lijn Heerlen-Aken. Pas wanneer Europees geld beschikbaar is voor de Avantislijn, maakt die kans.

Kerkrade zegt in een protestbrief aan Provinciale Staten ‘onthutst’ te zijn. Gemaakte afspraken worden ‘met voeten getreden’ en gedane toezeggingen ‘genegeerd’. Transferium én de Avantislijn zijn volgens de gemeente één van de belangrijkste projecten uit de Samenwerkingsovereenkomst Kerkrade-West.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen