Max Verstappen zesde in eerste vrije training Japan

© ANP

Max Verstappen is het GP-weekend in Japan rustig aan begonnen. Op het circuit van Suzuka noteerde Verstappen, mede door een code rood en wat regen aan het einde van de sessie, de zesde rondetijd.

Redactie

Met een tijd van 1:30,7 was Verstappen anderhalve seconde langzamer dan Sebastian Vettel die de snelheid al vroeg in de sessie gevonden had. CrashFp1 werd lange tijd onderbroken door een heftige crash van Toro Rosso-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard kon, na een doffe klap in de muur, uiteindelijk zelf uitstappen. Omdat het circuit gerepareerd moest worden, lag de sessie lange tijd stil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toen de vrije training weer werd vrijgegeven, begon het even later zachtjes te regenen. Hierdoor werden de gereden tijden niet meer aangescherpt. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde overigens de derde rondetijd, pal achter Lewis Hamilton die tweede werd. Ricciardo was een 1.2 seconde sneller dan Verstappen. Om 07:00 uur staat de tweede vrije training op het programma.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal