Vijver leeggepompt bij zoektocht naar sporen Anne Faber

© ANP

De brandweer is sinds middernacht bezig om de vijver van het Blookerpark bij Huis ter Heide leeg te pompen. Aan het begin van de avond was daar een fiets in het water gevonden die in alles lijkt op de fiets van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. Ook vanochtend draaien de pompen nog op volle kracht.

AD/René Cazander

Faber verdween vrijdagavond tijdens een fietstocht. Ze fietste regelmatig lange stukken en was wellicht niet op de hoogte van het naderende noodweer.

Naast brandweerpompen wordt ook een graafmachine ingezet die water uit de vijver op een vrachtwagen schept. Het water dat de graafmachine in de keepwagen heeft geschept, is voor de vissen. Terwijl de vijver wordt geleegd, moeten de vissen ook ergens heen.

KledingstukkenMogelijk dat naast de fiets ook andere spullen van de jonge vrouw in de parkvijver liggen. Een paar dagen geleden werden niet ver van de vijver kledingstukken gevonden die volgens de politie hoogstwaarschijnlijk van Anne zijn. Andere spullen van haar, zoals haar iPhone, zijn nog zoek.

Nadat een zwarte opoefiets aan het begin van de avond op het droge was getrokken en onderzocht, werd de vijver in het Brookerpark door een dregteam uit Urk minutieus doorzocht. Die zoektocht ging de hele avond door.

VerlichtingDuikers zochten in eerste instantie met camera’s de bodem van de vijver af. Ondertussen speurden rechercheurs met zaklantaarns in het donker de bosjes rond de vijver af. Omdat er geen verlichting rond de vijver is, werd de zoekactie tijdelijk onderbroken in afwachting van lampen.

Centimeter voor centimeterToen de brandweer die had neergezet ging het dregteam aan de slag. Met z’n achten naast elkaar werkten ze centimeter voor centimeter de vijver af.

De provinciale weg tussen Utrecht en Amersfoort werd afgesloten omdat tientallen nieuwsgierigen op de zoekactie afkwamen. De zoekactie nam veel tijd in beslag. Na een uur was pas een derde van de vijver doorzocht.

Het dreggen leverde niets op. Daarom is er aan het begin van de nacht begonnen met het leegpompen van de vijver.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal